Derfor er LEI-koder så vigtige

Hvis du ikke ved, hvad en LEI-kode er, og hvorfor det er vigtigt at have en, så læs med her.

Det globale LEI-kode system


GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) er en non-profit organisation, der blev grundlagt i 2014 med det formål at implementere og drive det globale LEI-system. GLEIF's hovedopgave er at sikre, at juridiske enheder verden over kan tildeles unikke identifikationskoder, kendt som LEI-koder, der bruges til at identificere og verificere virksomheder på de finansielle markeder.

Som administrator af det globale LEI-system er GLEIF ansvarlig for at opretholde den officielle database, hvor offentligheden kan finde alle udstedte LEI-koder. GLEIF sørger for, at databasen er ajourført og korrekt ved at samarbejde med LOU’er og registreringsagenter, der er ansvarlige for udstedelsen og vedligeholdelsen af LEI-koder.



GLEIF arbejder også tæt sammen med LEI ROC (Regulatory Oversight Committee), der består af offentlige myndigheder fra forskellige lande. LEI ROC's rolle er at regulere og overvåge GLEIF's aktiviteter for at sikre, at LEI-systemet fungerer i overensstemmelse med de fastsatte standarder og principper.

Kort sagt, så muliggør GLEIF og det globale LEI-system en mere gennemsigtig og sikker handel ved at give virksomheder og interessenter på de finansielle markeder mulighed for at identificere og verificere hinanden på en pålidelig og standardiseret måde.


Læs mere om det globale LEI-system her.



LEI-systemets enorme potentiale


Det er nemt og hurtigt at validere virksomheder over hele verden med LEI-systemets unikke identifikationskoder. GLEIF administrerer det globale LEI-system og opretholder en ajourført database til offentligheden.

LEI-koder reducerer risikoen for fejl og misforståelser i finansielle transaktioner og forbedrer gennemsigtigheden på markedet.


Læs om LEI-systemets store potentiale her.



Nye anvendelsesmuligheder for LEI-koder


GLEIF har introduceret to nye proof-of-concept-initiativer, der fremmer brugen af LEI-koder til at styrke digital tillid og verifikation af juridiske enheder.

Det første initiativ fokuserer på at integrere LEI-koder i elektroniske segl (eSeals) i samarbejde med et japansk konsortium. Formålet er at øge den internationale digitale tillid ved pålidelig verificering af virksomheders identitet. Resultaterne viser, at inkludering af LEI-koder i eSeals kan øge den digitale tillid og støtte international handel og erhverv.

Det andet initiativ omhandler digital signering ved hjælp af verificerbare LEI-koder (vLEIs) i telekommunikationsbranchen. GLEIF har annonceret offentlige forsøg på en ny suite af organisatoriske identitetstjenester, der anvender vLEIs til at verificere digital identitet. Dette vil hjælpe med at tackle identitetsrelaterede udfordringer som svindelopkald og robotbeskeder.

Disse initiativer er vigtige skridt imod skabelse af international sikkerhed i digitale transaktioner. Du kan finde flere detaljer om initiativerne på GLEIF's hjemmeside under "GLEIF og LEI News".



Optimér dine investeringer med en LEI-kode


Det kræver en aktiv LEI-kode at investere gennem et selskab. En LEI-kode identificerer juridiske enheder, herunder selskaber, og er afgørende for at overholde lovgivningen for finansiel rapportering. Uden en LEI-kode kan selskabet ikke investere i visse instrumenter, såsom obligationer og aktier.


"Investering gennem et selskab kræver en aktiv LEI-kode. Uden en LEI-kode kan selskabet ikke investere i visse instrumenter, såsom obligationer og aktier."


Der er derfor mange fordele ved at registrere en LEI-kode: selskabet har adgang til flere investeringsmuligheder, overholder gældende lovgivning, og øger sin troværdighed på markederne. Klik her for at få en LEI-kode.

Læs mere om LEI-koder ved investering gennem et selskab.



LEI-koder i banksektoren: effektivitet, transparens og kampen mod økonomisk kriminalitet


En LEI-kode er påkrævet for virksomheder, foreninger og fonde for at handle med værdipapirer i overensstemmelse med MiFID II-kravet. Banker som Danske Bank, Nordea, Nordnet, og Jyske Bank kræver, at virksomheder oplyser deres LEI-kode ved finansielle transaktioner. Bankerne er underlagt krav om at rapportere din LEI-kode, hvilket er med til at øge gennemsigtigheden og sikkerheden på finansmarkedet.

Det globale LEI-system fortsætter med at udvikle sig og spiller en stadig større rolle for banker i kampen mod økonomisk kriminalitet. Læs mere om MiFID-direktivet hos Finanstilsynet her.

Læs mere om bankerne og deres brug af LEI-koder her.


Udvidelse af det globale LEI-system i 2024


GLEIF har annonceret planer om at udvide anvendelsen af LEI-systemet i 2024. Du kan læse om de nye initiativer her. Artiklen giver dig indblik i de nye anvendelsesmuligheder, der vil styrke identifikation af virksomheder på tværs af sektorer og geografi.

Med den kommende udvidelse af LEI-systemet vil der opnås større gennemsigtighed og reduceret risiko for fejl og misforståelser indenfor finansiel regulering. LEI-systemet vil ligeledes blive integreret i ikke-finansielle sektorer såsom handel og shipping, hvilket åbner for øget samarbejde mellem nationale og internationale myndigheder.





Sikker databehandling med professionelle løsninger


Global FinReg tilbyder avancerede løsninger inden for databehandling, og du kan derfor være sikker på, at dine informationer er i trygge hænder og behandles i henhold til gældende regler og bestemmelser. Vi forstår vigtigheden af at beskytte dine data og opretholde høj datasikkerhed. Det betyder, at du kan fokusere på din kerneforretning.

Læs mere om vores databehandling her.



Styrkelse af Know Your Client (KYC) med LEI-koder


LEI-koder kan spille en afgørende rolle i at styrke KYC processen for banker og andre finansielle institutioner.

Vi har skrevet en artikel om LEI-koder og KYC, hvori vi forklarer, hvordan LEI-koder fungerer som en global standard for virksomhedsidentifikation og en pålidelig og verificerbar kilde til information om en virksomheds identitet og struktur. I artiklen belyser vi også, hvordan brugen af LEI-koder kan hjælpe finansielle institutioner med at opfylde kravene i KYC-processen og reducere risikoen for økonomisk kriminalitet.

Du kan læse artiklen om LEI-koder og KYC her.



Sådan kan LEI-koder hjælpe med anti-hvidvask (AML)


LEI-koder kan bruges til andet end KYC processer. Anti-hvidvask (AML) er et vigtigt emne i den finansielle verden. I denne artikel kan du læse om anti-hvidvask og få indsigt i, hvordan man kan bekæmpe anti-hvidvask ved hjælp af LEI-koder.

I forbindelse med anti-hvidvask kan LEI-systemet hjælpe med at identificere ejeren af virksomheden for den pågældende transaktion. Den globale identificeringskode giver et entydigt svar på, hvem der er hvem, og hvem der ejer hvem.

Vores administrerende direktør, David, har deltaget i ‘The Laundry’-podcasten, hvor han går i dybden med emner såsom KYC, AML, M&A, og sågar risikovurdering.

Du kan finde 'The Laundry' podcast på YouTube, Spotify og mange andre podcast-udbydere.

Klik her for at gå til podcasten.

Insights

Kundeservice

Vi er her for at hjælpe dig!